Tagasi 90-ndatesse ja Haapsalu

Tabel

Hetkel on retrohuvilistele käes aasta kõige magusamad ajad. Kes oli tegus, see sai ära vaadatud nii ansambli Smokie (tehes seda kas Haapsalus või Hauka laadal, või ei tea kus veel) ning ka Haapsalus veidi hiljem esinenud kunagise supergrupi Uriah Heep. Kuid ega sellega see nostalgiliste kontsertide sari veel piirdunud – alles see oli kui Lauluväljakul sai läbi festival “Back to the 90s”, kus esines päris suur hulk unustuste hõlma vajunud artiste (nt Sabrina, Vengaboys, Rednex). Enamasti küll sellised tümakabändid, kuid eks oli ju aeg selline ja tol hetkel muud muusikat nii palju vist ei kuulatudki …

Ent kes pole Haapsalus käimisest veel ära tüdinenud peale neid endisi megastaare, siis see võib sinna jälle sammud seada nädala aja pärast. Nimelt on järgmisest reedest pühapäevani toimumas “Haapsalu 11. nostalgiapäevad“. Kavas on muidugi midagi ka muusikahuvilistele (terve postituse teema on üpris musikaalne täna) ja näiteks leiab sealt retrodisko, Reet Linna jmt huvitavat. Lisaks erinevad programmid ja väljanäitused ning kogu muu, mida vähegi sellises nõukahõngus näidata saab. Sest tundub, et selle nostalgia all mõeldakse nostalgiat nõukaaja suhtes, mida paljud veel mäletavad. Aga lisaks erinevatele muudele toimetustele on seal ka lastele tegevust – näidatakse vanu multikaid, kohal on teater, tehakse paraadi jne.

Kui kellelgi on seega soovi enne sügist veel midagi nostalgilist kogeda, siis peab tõesti järgmisel reedel sammud Läänemaa “pealinna” poole seadma.

Leave a comment